Geachte Mevrouw, Heer,

In België gaan de gewesten een officiële dienst voor de registratie van katten aanvangen, samen met de maatschappij die de registratie van honden beheert (www.dogid.be).

Naar aanleiding hiervan brengt en perscampagne de dienstverlening door ID Chips in de registratie van huisdieren in diskrediet.

Wij willen dit rechtzetten.

ID Chips werkt sinds 1990 onafgebroken aan de registratie van huisdieren.

 

Onze databank telt meer dan 650.000 geregistreerde dieren.

 

De dierenartsen en asielen die ons contacteren zeggen erg tevreden te zijn met de geboden service.

 

In het bestek opgesteld door de gewesten voorzag de nieuwe officiële registratie service voor katten een overname van de gegevens (zie hieronder een kopie van onze mailwisseling met de regering).

  • Ze zeggen nu een technisch probleem te hebben waardoor de gegevens niet op een bevredigende manier overgenomen kunnen worden.
  • Er is geen enkel technisch probleem. Alle technische gegevens waren bekend ten tijde van het opstellen van het bestek.
  • In de kopie van de mails hieronder, zult u kunnen constateren dat de regering ID Chips erkent, en dat de geregistreerde katten NIET OPNIEUW MOETEN WORDEN geregistreerd in de nieuwe database (de Waalse regering vertegenwoordigt de 3 gewesten wat betreft deze materie).

 

Onze perceptie is dat de politiek van de drie gewesten betreffende de registratie van gezelschapsdieren niet genoeg aandacht schenkt aan het dierenwelzijn.

 

Ons enige doel is om zo snel mogelijk de eigenaar van een verloren dier terug te vinden.

 

Wij gaan onze dienstverlening dus op vrijwillige en particuliere basis voortzetten.

Wij zullen onze service garanderen voor alle katten die zijn geregistreerd in onze databank, en VOOR ALLE DIEREN die de eigenaars wensen te registreren in onze databank.

 

Met vriendelijke groeten.

 

 

 

 

Dierenarts
Greet Pouders

Koning Boudewijnstraat 75
3920 Lommel - België

Stratenplan

Gsm: 0497/70.24. 26
BTW BE0821.997.202

Stuur een email

Raadpleging:

enkel op afspraak

Afhalen van medicatie & voeding:

maandag & woensdag:
tss 9u00 & 10u00

dinsdag & donderdag:
tss 11u00 & 12u00